I’m bringing kliekjes back – 3

 

Wat te doen met restjes van restjes?

Ik heb voor de lunch nog soep van gisteren… Heerlijk. Maar na één flinke kom zit ik toch echt vol… Er is nog een schep over…

Dus…

Tja… Wat doe je met één schep soep – als je geen zin meer hebt in soep… Ik weiger het weg te spoelen, er moet toch iets mee kunnen? Het is de weinig voor pastasaus, als er meer over was geweest had ik met de ansjovis die nog in de voorraad staat een putanesca saus kunnen maken, maar dit is echt te karig…  Saus… saus.. Ja: Pizzasaus, dit zou makkelijk voor 2 pizza’s genoeg kunnen zijn. Genoeg voor ons drieën.

Pizzasaus: Ik voeg een eetlepel gedroogde oregano toe en een heel klein beetje honing en laat de soep inkoken tot er allemaal kleine ‘kratertjes’ in komen zodat hij lekker droog is (en de saus de pizza bodem niet onnodig zompig maakt). Er zijn nog 3 plakjes snijworst in de koelkast en er is mozzerella in de vriezer. Woensdag als de jongens thuis zijn  eten we huisgemaakt pizza.

Ik ontdek nu dat ik een onderste-uit-de-kan-mens ben. Dat had ik kunnen weten aangezien ik drie pannenlikkers heb. Omdat er altijd wel eentje in de vaatwasser ligt. Het heeft iets bevredigends als ik daarnet de de tomatensoep-saus die zo lekker aan de rand vastgeplakt zit losschraap. Juist mooi donkerrode goede is heel lekker, diep van smaak.  Meer dan zonde om die door de goot te spoelen. Als de saus aan het inkoken is dan houd ik de randen in de gaten en schraap het rode goedje steeds weer de saus in. Om de pan echt goed leeg te krijgen is zo’n spatel ideaal.

 Deze vind ik heel fijn. Moest even zoeken maar het is de CookSpoint Pannenlikker Medium CP-029, oranje siliconen. Hittebestendig. Vaatwasserbestendig. Ik had er ooit ook eentje van een goedkoper merk – alleen ging dat handvat steeds meer roesten.

 

 

 

 

 

 

Op de foto:

Kommetje   – serie Kolibri [gekocht bij Van Manen aan tafel]

Bestek: Hackman Finland (vintage, niet meer te krijgen ontdekte ik net…)