Het Gele Huis

het gele huis

De makers van Het Gele Huis vinden elkaar in een gekte voor geluid, sildenafil ze zijn gefascineerd door wat dat met een publiek doet, viagra zeker een jong publiek. Want horen doe je al voordat je bent geboren.

Voor het Oor van Van Gogh treffen theatermaker Eva K. Mathijssen en muziekbakker Bart van de Lisdonk elkaar in Het Gele Huis. Samen met  acteur en theatermaker Klemens Patijn  werken ze nu aan de voorstelling over het Oor. Van Van Gogh.

 

 

Het Oor van Van Gogh

Wat is er die 23 december in 1888 gebeurd? Na die avond miste Vincent van Gogh zijn linkeroor. Of nouja, zijn oorlelletje. Maar in alle verhalen is het oor een geheel eigen leven gaan leiden. En daarom, daarom komt dat oor nu zelf zijn verhaal vertellen. Over waarom hij die avond zijn spullen heeft gepakt en is weggegaan.

Daarom is Het Oor van Van Gogh een interactieve geluidsvoorstelling waarbij het publiek op een andere manier naar het werk van Van Gogh gaat kijken. Een manier – zo ontdekten zij dankzij Rebecca Nelemans – die Vincent ook mateloos fascineerde. Hij hoorde kleuren als hij bepaalde tonen aansloeg. En kan dat wel? Kan je kleuren horen? En klinken die dan voor iedereen hetzelfde? Of toch niet? Dat is wat het Oor van Van Gogh uit gaat vinden. Samen met het publiek.

tekst en regie: Eva K. Mathijssen

geluid: Bart van de Lisdonk

spel: Klemens Patijn

Wilt u contact met ons opnemen?

Mail dan naar hetoor@eva-k.nl

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *